Rendelését telefonon is leadhatja! | Ügyfélszolgálat: 08:00 – 17:00 | Telefon: +36 70 288 6799 | info@hitelescegkivonat.com

Cégek ellenőrzése gyorsan és egyszerűen: ezzel a módszerrel lehetséges

691 Cégek ellenőrzése gyorsan és egyszerűen: ezzel a módszerrel lehetséges

Legyen szó szerződéskötésről, üzletkötésről vagy bármilyen partnerkapcsolatról, az üzleti életben általános dolognak számít, hogy egy másik céget vagy piaci szereplőt ellenőriznünk kell. Egy online keresés ilyen esetekben már sokat segíthet, azonban egyáltalán nem biztos, hogy az internet hiteles adatokat biztosít számunkra.

Létezik egy megoldás azonban, mely egy minimális költség mellett lehetővé teszi azt, hogy igény esetén akár pillanatok alatt hiteles céginformációkhoz jussunk. Ez nem más, mint a cégkivonat lekérése. Most megmutatjuk azt, miért érdemes ezt a megoldást választani, és miért fontos az, hogy ne spóroljunk a hiteles dokumentum beszerzésén.

Miért fontos dokumentum a cégkivonat?

A cégkivonat alapvető dokumentumnak számít az üzleti életben. Nemcsak a partnerek, de a hivatalok és a bankok is gyakran kérik egy szerződéskötés, hiteligénylés, vagy akár egy pályázati anyag leadása során. Ennek oka, hogy a cégkivonat minden fontos alapadatot tartalmaz, melyet egy vállalkozásról a cégbíróság által vezetett cégjegyzékben szerepel.

Fontos tudni, hogy a hitelesített cégkivonat minden esetben az éppen aktuális céginformációkat tartalmazza. Ez azt jelenti, hogy minden rajta olvasható negatív információ jelenleg is aktuális és fennáll, ami ügyintézés vagy szerződéskötés esetén döntő jelentőséggel bírhat. Hogy erről megbizonyosodjunk, elég ellenőriznünk a kiállítás dátumát, hiszen a közhiteles cégkivonat ettől számítva 30 napig érvényes.

Milyen negatív információkat tartalmazhat egy cégkivonat?

Ha egy cég ellen csődeljárás, végrehajtás vagy felszámolási eljárás folyik, ez minden esetben megtalálható a hiteles cégkivonaton. De a dokumentum információt nyújt azzal kapcsolatban is, ha az adott vállalkozás adótartozással rendelkezik, elmulasztotta beadni az ÁFA bevallást, vagy ha nem rendezett munkaügyi kapcsolatai vannak.

Ezek pedig olyan információk, melyekkel egy szerződéskötés vagy hiteligénylés, esetleg pályázat pozitív elbírálása előtt mindenképp fontos tisztában lenni. Abban az esetben ugyanis, ha az ilyen jellegű eljárások rejtve maradnak, a jövőben komoly problémák lehetnek a leendő partneri kapcsolatból.

Miért nem érdemes a cégkivonaton spórolni?

Habár a hiteles cégkivonat lekérése nem kerül sokba, sokan mégis szeretnék a lehető legolcsóbban megúszni azt, ha információra van szükségük egy piaci szereplővel kapcsolatban. Ilyen esetekben hozzáférhetünk ingyenesen lekérhető cégkivonathoz is, azonban fontos tudni, hogy ennek a módszernek megvan a maga hátránya.

Az interneten ingyenesen elérhető cégkivonatok ugyanis nem hitelesek, ami azt jelenti, hogy egyáltalán nem biztos, hogy az adott vállalkozással kapcsolatos, legfrissebb információkat tartalmazzák. Sőt, a negatív információkat egészen biztos, hogy nem találjuk meg rajtuk.

Ezzel szemben a papíralapú vagy az e-hiteles cégkivonatot minden esetben az Igazságügyi Minisztérium Céginformációs Szolgálata hitelesíti. Garantálva azt, hogy kizárólag a legfrissebb, hiteles adatokat tartalmazza, és az esetleges negatív információk sem maradnak rejtve, melyek egy adott üzletet, pályázati vagy épp hitelelbírálást negatívan befolyásolnának.

Ilyen módon pedig biztosak lehetünk abban, hogy nem nyúlunk mellé, és kizárólag olyan céggel kötünk szerződést, amely jogi szempont feddhetetlen. Összességében elmondható tehát, hogy a pár ezer forint ellenében elérhető hiteles cégkivonat rengeteg kellemetlenségtől képes megkímélni az igénylőt.

Hogy érhető el leggyorsabban a szükséges dokumentum?

A cégkivonat leggyorsabban online formában, e-hiteles dokumentumként érhető el. Ilyen esetben online fizetés után a cégkivonat azonnal letölthető. Weboldalunkon természetesen papíralapú, közhiteles cégkivonatot is igényelhet, mellyel azonnali online fizetés esetén már másnap kopogtat majd a futár vagy a postás az ajtaján.