Rendelését telefonon is leadhatja! | Ügyfélszolgálat: 08:00 – 17:00 | Telefon: +36 70 288 6799 | info@hitelescegkivonat.com

Hivatalos céges dokumentum letöltése: ezek közül az iratok közül választhatunk

427 Hivatalos céges dokumentum letöltése: ezek közül az iratok közül választhatunk

Hivatalos céges dokumentum letöltése: ezek közül az iratok közül választhatunk

Könnyen előfordulhat, hogy valamilyen ügyintézéshez hivatalos céges dokumentumokra lesz szükségünk. Ha körülnézünk az interneten, akkor számos különböző típus közül választhatunk. Nem minegy azonban, hogy melyik mellett döntünk. Amit ugyanis az egyik helye elfogadnak, nem biztos, hogy máshol is használni tudjuk.

Ebben a bejegyzésben bemutatjuk a különbségeket az egyes, interneten keresztül is elérhető véges dokumentumok között, hogy egész biztosan ne érhessen minket meglepetés a hivatalos ügyintézés során.

Ha csak kevés információra van szükségünk: céges névjegy és ingyenes cégkivonat

A céges névjegy a legegyszerűbb dokumentum, mely csupán néhány fontos adatot tartalmat. Általában a cég nevét, címét, aktuális bankszámlaszámait és statisztikai számjelét. Gyorsan elérhető, olcsó dokumentum, amely jó megoldást jelent azokban az esetekben, ha csak ezekre az adatokra van szükségünk.

Érdemes tudni, hogy a céges névjegy leginkább tájékozódási célból használatos, azonban hivatalos ügyintézéshez önmagában a legtöbb esetben kevés. Csakúgy, mint az ingyenesen letölthető cégkivonat, amely jóval több információt tartalmaz, azonban ezek frissességét nem garantálja a Cégbíróságtól származó hitelesítés.

Ha nem szeretnénk falakba ütközni: közhiteles és e-hiteles cégkivonat

Abban az esetben, ha egy céges dokumentumra nemcsak tájékozódás, hanem ügyintézés céljából van szükségünk, a legjobb döntést a közhiteles cégkivonat jelenti. Ez egy Cégbíróság által hitelesített dokumentum, amely minden esetben az adott vállalkozással kapcsolatos, legfontosabb információkat tartalmazza, éppen ezért tökéletesen alkalmas a cég ellenőrzésére.

Közhiteles cégkivonatot ma már gyorsan és egyszerűen, az interneten keresztül is igényelhetünk. Biztonságos online fizetés esetén pedig nem is kell rá sokat várnunk, hiszen a postás vagy a futár a következő munkanap folyamán kopogtat vele az ajtónkon, de akár aznapra is kérheti.

Az e-hiteles cégkivonat ezzel szemben egy elektronikus formában hitelesített dokumentum. Nagy előnye, hogy igénylés és fizetés után azonnal az elektronikus postaládánkban landol, így szüksége esetén azonnal használható, és akár egy tárgyalás kellős közepén is igényelhetjük. Fontos azonban tudni, hogy míg a közhiteles cégkivonat minden hivatalos ügyben használható, addig az e-hiteles cégkivonatot bizonyos szituációkban nem fogadják el. Ilyen lehet például a hiteligénylés vagy egy pályázatra történő jelentkezés is.

Ha külföldre szólít a kötelesség: Apostille cégkivonat

A közhiteles cégkivonat és az Apostille cégkivonat közt az egyetlen lényeges különbség, hogy az utóbbi kifejezetten külföldi felhasználásra készül. Bizonyos országokban ugyanis a lefordított cégkivonatot csak akkor használhatjuk, ha azt ennek megfelelően ellátták az úgynevezett Apostille felülhitelesítéssel.

Az Apostille cégkivonat angol, német és francia nyelven egyaránt elérhető, a felülhitelesítés pedig feljogosítja arra, hogy bármelyik, az Apostille Egyezmény tagjaként jegyzett külföldi államban használható legyen.

Ha a múlt is fontos: cégmásolat

A cégmásolat a cégkivonathoz hasonló dokumentum. A különbség mindössze annyi, hogy a cégmásolat nem csak a jelenleg aktuális, de a cégjegyzékből már törölt adatokat is tartalmazza. Ennek köszönhetően átfogó képet fest egy adott vállalkozás teljes történetéről.

A cégmásolatra ebből kifolyólag olyan szituációkban lehet szükség, amikor az adott cég múltja fontos, bizalmi kérdést jelent. Ilyen helyzet például egy cég megvásárlása vagy egy komolyabb, hosszútávú üzleti kapcsolat kiépítése. Abban az esetben, ha ellenőrizni szeretnénk egy céget, a közhiteles cégkivonat beszerzése is elegendő.

Fontos tudni, hogy cégmásolatból is elérhető az ingyenesen letölthető és a hitelesített forma. Mint ahogy a cégkivonat esetében, úgy ennél a papírnál is lényeges, hogy ha megbízható dokumentumra van szükségünk, abban az esetben az utóbbi megoldást válasszuk.