Rendelését telefonon is leadhatja! | Ügyfélszolgálat: 08:00 – 17:00 | Telefon: +36 70 288 6799 | info@hitelescegkivonat.com

Mihez kérhetnek hiteles cégkivonatot?

982 Mihez kérhetnek hiteles cégkivonatot

A cégkivonatra sokan gondolnak olyan dokumentumként, melyre üzletkötés vagy cég adásvétele során van szükség. Az igazság azonban az, hogy a hivatalos dokumentumra sokkal több esetben lehet szükség.

Most a teljesség igénye nélkül bemutatunk néhány olyan esetet, melyek során a hatékony ügyintézés érdekében a cégkivonat nélkülözhetetlennek számít, és megmutatjuk azt is, hogyan szerezhető be legegyszerűbben akár a közhiteles cégkivonat is.

Céges eszközök vásárlása

A céges eszközök vásárlása az ügyintézés egyik leggyakoribb formája, mellyel egy vállalkozás találkozik, és melynek során több esetben is szükséges lehet hiteles cégkivonatra. Ilyen folyamat például a céges mobileszköz vásárlása, melynek során egészen biztos, hogy szükségünk lesz legalább egy e-hiteles változatra, és általában egy társasági szerződésre. 30 napnál nem régebbi cégkivonat az elfogadott, minden esteben ellenőrizzék le, hogy nem járt-e még le az érvényessége.

Figyeljünk azonban arra, hogy az elektronikus változatot nem mindenhol fogadják el, hiszen nem minden cég rendelkezik az e-dokumentumok feldolgozásához szükséges programmal. Így előfordulhat, hogy eszközvásárlás során papíralapú cégkivonatra lesz szükségünk.

Vállalati gépjárművel kapcsolatos ügyintézés

Az eszközvásárláshoz hasonló a helyzet céges gépjármű vásárlása vagy átírása esetén is. Ebben az esetben mindig szükségünk van a 30 napnál nem régebbi, friss cégkivonatra. Itt viszont az e-hiteles verzió is elegendő lehet, hiszen a hivatalok a legtöbb esetben már fel vannak készülve az elektronikus formátum hatékony kezelésére is.

Érdemes továbbá megemlíteni azt is, hogy a cégkivonatra a vállalati tulajdonban lévő autó vizsgáztatása során is szükség van. Akár személy-, akár teherautóról beszélünk, fontos, hogy a megbízott személy ne felejtse el magával vinni a vizsgára a cégkivonat hitelesített, nyomtatott példányát.

Közművekkel kapcsolatos ügyintézés

Egy dinamikusan fejlődő cég esetében egyáltalán nem ritka dolog az új irodába történő költözés. Ilyen esetben az ingatlannal kapcsolatos adásvételi folyamat mellett gondolni kell arra is, hogy a közművek átírása is kötelező feladat. Ez szintén egy olyan szituáció, melyben szükségünk lehet a közhiteles cégkivonatra. Lehetséges, hogy elegendő az elektronikus cégkivonat is, minden esteben kérdezzék meg melyikre van szükség.

A villanyóra átírása szempontjából például a friss dokumentum nélkülözhetetlen, hiszen kötelező eleme az átíráshoz szükséges dokumentációnak. Fontos tehát, hogy ilyen esetben előre gondolkodjunk, és rendelkezzünk a közhiteles cégkivonat nyomtatott változatával.

Külföldi partnerrel történő együttműködés

Egy külföldi partnerrel történő együttműködés során nehezebb konkrét képet kapni a másik cég működéséről és annak jogi hátteréről. Éppen ezért egyáltalán nem meglepő, hogy a tárgyalások során a másik fél igényelheti tőlünk a hiteles cégkivonatot azelőtt, hogy megkezdenénk a közös munkát.

Éppen ezért fontos, hogy a külföldi kapcsolatok építése során előrelátóak legyünk, és igényeljük meg az aktuális információkat tartalmazó, cégbíróság által hitelesített dokumentumot. Egy ilyen jellegű együttműködés során előfordulhat, hogy külföldi ügyintézéshez szükséges, apostille hitelesítéssel ellátott cégkivonatra lesz szükség, melyet online igényléssel szintén beszerezhetünk. Minden cégdokumentumot tudunk apostille hitelesítéssel adni, ha esetleg enm lenne elegendő a cégkivonat.

Ha sürgősen cégkivonatra van szüksége

Természetesen ennél több olyan szituáció is akadhat, melyekben szükségünk lehet közhiteles cégkivonatra. A fentebb bemutatott példákból azonban jól látható, hogy a dokumentum nemcsak az üzletkötés vagy a cég adásvétele során lehet nélkülözhetetlen. Éppen ezért könnyen előfordulhat az, hogy a cégkivonatra sürgősen, egyik napról a másikra lesz szükségünk.

Ilyen esetekben jelent hatékony megoldást a cégkivonat online igénylése, mely lehetővé teszi azt, hogy a hitelesített dokumentumhoz akár azonnal hozzájuthassunk. Honlapunkon keresztül Ön is igényelhet elektronikus úton azonnal megérkező, e-hiteles cégkivonatot, vagy papíralapú dokumentumot, mellyel akár már a következő nap kopogtat ajtaján a futár. Mindezt garantáltan biztonságos, gyors és hatékony online fizetési lehetőséggel. Kérdéseire biztosan tudunk válaszolni, hívja ügyfélszolgálatunkat.