Rendelését telefonon is leadhatja! | Ügyfélszolgálat: 08:00 – 17:00 | Telefon: +36 70 288 6799 | info@hitelescegkivonat.com

Hiteles cégkivonat hivatalos adatbázisból? Így szerezhetjük be gyorsan és egyszerűen

213 Hiteles cégkivonat hivatalos adatbázisból? Így szerezhetjük be gyorsan és egyszerűen

Hiteles cégkivonat hivatalos adatbázisból? Így szerezhetjük be gyorsan és egyszerűen

Rengeteg olyan szituáció akad, amelyben hivatalos céginformációkra lehet szükségünk. Ilyen például a banki hitelekkel kapcsolatos ügyintézés vagy akár a partnerkapcsolatok építése is. Az ilyen jellegű adatok tárolására egy központi adatbázis, a cégnyilvántartás szolgál, ahonnan többféle módon is lekérhetjük az információkat.

Ebben a bejegyzésben megmutatjuk, hová érdemes fordulni, ha hivatalos céginformációkra van szükségünk, és azt is, hogy honnan szerezhetjük be a számunkra fontos dokumentumokat.

A céginformáció lekérésének módjai: ingyenes, pénzdíjas és csoportos kérés

A céginformációk igénylését tekintve három különböző féle módot különböztetünk meg. Ingyenes, pénzdíjas és csoportosított céginformáció kéréseket. Hogy melyik megoldást választjuk, leginkább attól függ, mire szeretnénk használni az adatbázisból lekért adatokat.

Ingyenes lekérés: Ingyenes megoldás az ingyenes cégkivonat vagy a cégmásolat igénylése. Az ingyenes dokumentumok bárki számára elérhetők és letölthetők, azonban kizárólag tájékozódási céllal használhatók.

Pénzdíjas lekérés: A pénzdíjas adatlekérésnek szintén több formája van. A legnépszerűbbnek a közhiteles cégkivonat számít, ez a dokumentum ugyanis bármilyen hivatalos szituációban használható. A hitelesítéssel ellátott papíralapú dokumentumot ráadásul egyszerűen és gyorsan, online felületen is igényelhetjük.

Bizonyos helyzetekben használhatunk elektronikus formában elérhető, e-hiteles cégkivonatot is, melynek legnagyobb előnye, hogy az ár kiegyenlítése után azonnal elektronikus postaládánkban landol. További pénzdíjas szolgáltatás a hiteles cégmásolat, a cégbizonyítvány, a névjegy, a mérleg, illetve a teljes beszámoló igénylése.

Csoportos adatlekérés: Lehetőségünk van úgynevezett csoportos céginformáció kérésére is. Ez valamilyen adott szempont alapján történő adatigénylést jelent. Ez a szempont lehet például a TEÁOR szám, mely alapján minden, egyforma tevékenységet végző cég könnyen listázható. A csoportos céginformáció igénylése esetén az adatok általában elektronikus formában kerülnek kiküldésre.

Miért fontos a hiteles dokumentum beszerzése?

Az ingyenes megoldás sokak számára csábító lehet, hiszen ebben az esetben a lekért adatokért nem kell fizetnünk. Fontos azonban tudni, hogy az ingyenesen lekérhető dokumentumok csupán tájékoztató jelleggel használhatók, hitelesítés hiányában hivatalos ügyintézésre nem. Amennyiben nem szeretné, hogy ügyintézése elhúzódjon, érdemes mindig hiteles cégkivonatot igényelnie.

Ennek oka, hogy míg a pénzdíjas dokumentum minden esetben hitelesített formában rendelkezik a legfrissebb, éppen aktuális adatokkal, addig az ingyenes iratok sokszor már nem aktuális információkat tartalmaznak. Éppen ezért sem a hivatalok, sem a bankok nem fogadják el, és abban az esetben sem érdemes rájuk hagyatkoznunk, ha épp egy leendő üzleti partnerrel kapcsolatban szeretnénk többet megtudni.

Ha sürgősen hiteles céges dokumentumra van szüksége

Az olyan dokumentum, mint egy közhiteles cégkivonat nem csupán a hivatalos ügyintézés és a banki hiteligénylés során fontos. Az üzletkötés vagy egy cég adásvétele során szintén nélkülözhetetlen lehet. Éppen ezért könnyen előfordulhat, hogy az adott dokumentumra sürgősen, egyik napról a másikra lesz szükségünk.

Ilyen esetekben jelent hatékony megoldást az online igénylés, mely lehetővé teszi azt, hogy a hitelesített dokumentumhoz akár azonnal hozzájuthassunk. Oldalunkat kifejezetten ebből a célból hoztuk létre, hogy megkönnyítsük ügyintézéseiket fölösleges sorban állás nélkül.

Oldalunkról letöltött cégdokumentumok minden esetebben hatályos adatokat fognak tartalmazni.