Rendelését telefonon is leadhatja! | Ügyfélszolgálat: 08:00 – 17:00 | Telefon: +36 70 288 6799 | info@hitelescegkivonat.com

Hiteles cégkivonat letöltés öt lépesben

236 Hiteles cégkivonat letöltés öt lépesben

Hiteles cégkivonat letöltés öt lépesben

Vállalkozása vezetőjeként számos esetben lehet szüksége aktuális és hiteles adatokat igazoló cégkivonatára. Mielőtt azonban megtenné az első lépést ezen céges dokumentum beszerzéséhez, mindenképp érdemes megismernie azt az 5 lépést, ami jelenleg elválasztja a hiteles cégkivonatától.

Tudjuk, hogy ön is a lehető leggyorsabb és anyagilag is a legkedvezőbb megoldást keresi, amikor cégkivonat igénylésről van szó, ugyanakkor sok kellemetlenséget elkerülhet, ha pár dolgot alaposan átgondol előtte.

Nézzük is meg, mi az az 5 legfontosabb lépés, ami most még elválasztja az ön számára – és persze az adott ügy elintézéséhez - tökéletes cégkivonatától:

1. lépés: Milyen célra szükséges beszereznie cégkivonatát?

Nagyon fontos, hogy már az elején tisztán lássa, milyen célra szeretné igényelni cégkivonatát. Banki ügyintézéshez, céges autó vásárlásához, vagy akár egy EU pályázat beadásához?

A hiteles cégkivonat felhasználása ugyanis számos fontos döntést meghatároz a beszerzése előtt. Ilyen például, hogy hitelesített cégkivonatra lesz-e szüksége, elektronikus, vagy nyomtatott formában szükséges azt beadnia az elbíráló intézménynek, de akár azt is, hogy hány példányszámban kell igényelnie. Fontos, hogy általában mindig 30 napnál nem régebbi cégkivonatot kell bemutatnunk. Az oldalunkon keresztül igényelt cégdokumentum miden esetben hatályos, friss cég adatokat tartalmaz.

2. lépés: A megfelelő forrás megtalálása

Sajnos ma már számos olyan online forrás létezik, amit jobb, ha elkerülünk cégkivonatunk igénylésekor. Ezek gyakran gyors és akár ingyenes megoldást kínálnak nekünk, ugyanakkor a végeredmény gyakran nem az a cégkivonat, amit használni tudunk az ügyintézéshez.

Ennek egyik oka például, hogy nem aktuális adatokon alapuló, hiteles adatbázist használnak fel a cégkivonatok elkészítéséhez, illetve akár hiányos adatok is szerepelhetnek rajta.

FONTOS! A tőlünk igényelhető cégkivonatok hitelességét minden esetben az Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban közreműködő Szolgálata (OCCSZ) biztosítja. Ez egyben azt is jelenti, hogy nem csak hiteles, valós, de 30 napnál nem régebbi adatokat tartalmazó dokumentumokat adunk át önnek, így azt biztosan fel tudja majd használni céges ügyeinek intézéséhez, mert akármikor rendelik, az aktuális dátum fog rajta szerepelni.

3. lépés: A szükséges adatok megadása

Abban az esetben is kérheti egy cég hiteles cégkivonatát, amennyiben az nem a saját cége. Ilyen például az az eset is, ha egy új partnerének a piaci- és gazdasági stabilitásáról szeretne meggyőződni.- Partner ellenőrzése nagyon fontos lehet, le tudja ellenőrizni, hogy a cég adószáma nincs-e felfüggesztve, illetve hogy nincs-e valamilyen eljárás a cég ellen.

Mivel a hiteles cégkivonatok a cégekkel kapcsolatos legfontosabb alap információkat (pl. név, adószám, cégjegyzékszám stb.) is tartalmazzák, így ezen adatok pontos megadása elengedhetetlen az adott vállalkozás beazonosításához.

4. lépés: Elektronikus vagy nyomtatott cégkivonat

A következő fontos kérdés, hogy elektronikus úton (nyomtatható), vagy postai úton (nyomtatott) szeretné kérni hiteles, valós és aktuális adatokat igazoló cégkivonatát. E-hiteles cégkivonatát a legtöbbször éppúgy elfogadják, mint annak a Cégbíróság által hitelesített nyomtatott verzióját. Ennek mindenképp érdemes azonban utána járnia a befogadó intézménynél, mielőtt hiteles cégkivonatot igényel.

5. lépés: Fizetési és szállítási mód kiválasztása

Ha megvan, hogy milyen formátumban (nyomtatott, vagy elektronikus) szeretné lekérni cégkivonatát, érdemes azt is eldöntenie, hogy milyen fizetési- és szállítási módot választ majd.

Általánosságban elmondható, hogy az előre utalással kifizetett, elektronikus e-cégkivonat a gyorsabb és kényelmesebb módja ezen fontos dokumentumok beszerzésének, ugyanakkor számos helyen (például nálunk is) elérhető a nyomtatott dokumentumok futárral, vagy postai úton történő igénylése is. Ez értelemszerűen kicsit több időt igényel majd, de kérheti futárszolgálattal is aznapi szállítással, vagy elsőbbségi küldeményként postázzuk.

Kérdése van? Szívesen segítünk!

Ha bármilyen kérdése merülne fel cégkivonatának online igénylésével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal e-mailben vagy telefonon!